Operasyon geçirmiş kişilerde memnuniyetsizlik yaratarak hastanın tekrar ameliyat olmak istemesi ile sonuçlanan çeşitli nedenler vardır:
* Burun ucunun aşağı doğru oluşu
* Burun açısına ait bozukluklar çok kalık çok kısa çok uzun, çok sivri ya da çok geniş olması
* Burun deliklerinin içinin gözükmesi
* Burun sırtının çok ince / çok kalın olması
* Burnun eğri olması, ters v deformitesi
* Burun kökünün açısının verilememesi nedeniyle koç burnu görüntüsü olması
Revizyon rinoplasti ifadesi daha önce burun ameliyatı yapılmış ama başarılı olmamış ya da istenilen sonuca ulaşamamış burunlarda ikinci operasyon ya da sonraki her operasyon için kullanılır. Bazen küçük müdahaleler ile çok büyük problemler giderilebilmekte ancak bazen de doku eksikliği bulunan durumlarda burnu ayakta tutan ana kıkırdak ve hatta kemik yapının eksikliğinin tamamlanması için yeniden yapılandırma gerekebilmektedir. Bu amaçla burun içerisindeki kıkırdaklardan yararlanılabilir ama bazen kulak veya kaburgadaki kıkırdak dokulardan faydalanmak durumunda kalınabilir.
Revizyon operasyonlarında temel prensip öncelikle burnun alt yarısını; dolayısıyla burun ucunu ayakta tutan temel taşıyıcı kolon olarak tabir edebileceğimiz septum kıkırdağını, bu görevi yapabilmesi için güçlendirilmesidir.
Bu sağlandıktan sonra bu kolonun burun ucunu taşıyabilmesi için burun ucu kıkırdaklarının septum ile bağlantısının sağlanması gerekir. Bu noktada Prof. Dr. Erdem Tezel’in geliştirdiği iki yöntem öne çıkmaktadır.
Dr. Tezel’in septum dediğimiz ana taşıyıcı kıkırdağın uzatılmasını sağlamak üzere geliştirdiği yöntem 2015 yılında Uluslararası Amerikan Plastik Cerrahi Dergisinde yayınlanarak literatüre geçti.
Yine Dr. Tezel tarafından geliştirilen İzsiz Kıkırdak Tespiti yöntemiyle ise bu uzatılan septum ile burun ucu kıkırdakları bağlanmakta ve burun ucu bütünlüğü sağlanmaktadır.